fbpx
payoneer

Payoneer & B Office – Podrška za freelancer-e i tech kompanije

Da li ste znali da je Payoneer prvi globalni fintech koji ima lokalni tim za podršku i razvoj u našem regionu sa kojima možete da komunicirate na našem jeziku?

Mi jesmo! Sa ponosom vam ovom prilikom najavljujemo da je agencija B Office dogovorila partnersku saradnju sa Payoneer-om, koja ima za cilj unapređenje digitalnog poslovanja kako naših klijenata tako i drugih freelancer-a sa ovog područja.

Prije nekoliko dana B Office je imao priliku da u Banja Luci ugosti Jelenu Đurović koja je Partnerships menadžer  i Nikolu Mehandžića Regionalnog menadžera za Jugoistočnu Evropu, sa kojima smo razgovarali o prvim koracima naše saradnje i na koje načine možemo da damo vjetar u leđa lokalnim digitalnim stručnjacima.

Ono što možete očekivati u budućem periodu jeste dosta sadržaja vezanog za registraciju ali i za poslovanje putem ovog servisa. Pored toga, uskoro ćemo ponovo da ugostimo Payoneer tim, ali ovaj put u vidu događaja koji će biti uživo i otvoren za sve vas. Cilj nam je da se našoj zajednici što više približi ovaj način poslovanja, da se umrežimo i da se napokon družimo uživo.

U toku našeg razgovora sa njima smo postavili neka pitanja za koja vjerujemo da i vama mogu biti zanimljiva.

Lokalni tim je smješten u Beogradu, ali koju teritoriju vi u stvari pokrivate i koji su vaši ciljevi, ali i vaša zaduženja ovde?

Tim većinu vremena provodi u Beogradu, a zaduženi smo za razvoj poslovanja u cijeloj ex Yu regiji uključujući i Bosnu u Hercegovinu. Ideja je da iskoristimo prednosti toga što govorimo istim jezikom i da se na taj način što više približimo lokalnim zajednicama. Želimo da dobro razumijemo specifičnosti lokalnih potreba i u skladu sa tim i najbolji način na koji Payoneer može da podrži freenalcer-e i tech kompanije koje imaju ambicije da rastu na globalnom tržištu.

Payoneer osnažuje pojedince i biznise širom svijeta da budu dio globalne ekonomije i ostvare međunarodni uspjeh. Koji su to najveći benefiti koje nudite vašim korisnicima, bilo da su u pitanju pojedinci ili biznisi koji posluju u digitalnom sektoru?

Glavni benefiti su online registracija bez troškova otvaranja, održavanja ili zatvaranja računa, mogućnost naplate i plaćanja na više načina, niske naknade za korišćenje sredstava, Mastercard platna kartica za plaćanja i podizanje gotovine i naravno lokalna podrška.  Od raznih pogodnosti koje naši klijenti naročito cijene bih posebno izdvojila naš tzv. „multivalutni račun“ koji mislim da zaslužuje poseban intervju/članak ?

payoneer

Ono što sam primjetila da je jedan od strahova na lokalnom tržištu jeste sigurnost novca. Da li je novac na našim Payoneer računima osiguran i gdje se on ustvari čuva?

Payoneer je fintech kompanija koja se bavi transakcijama, a novac se nalazi na računima u nekoliko najvećih svjestskih banaka kao što su City, Bank of America, Deutche bank i Barclays. Ove banke vrše obavezno osiguranje depozita u skladu sa regulativama zemalja u kojima posluju a na taj način  su posredno zaštićeni i svi korisnici naših usluga kao i Payoneer jer su sva sredstva na računima pomenutih banaka.

Kako živimo u vremenu kada su online prevare česte, ljudi su dosta oprezni sa davanjem ličnih podataka. Prilikom samog procesa registracije na Payoneer servisu u nekom trenutku nam traže da unesemo broj našeg bankovnog računa, Koji je razlog za traženje ove informacije?

Naše obaveze prema partnerskim institucijama podrazumjevaju da smo dužni da čuvamo i njihov integritet i poštujemo compliance pravila koje regulator od njih zahtjeva tako da u procesu registracije može da djeluje da tražimo mnogo ali zapravo i mi na taj način štitimo svakog dobronamjernog korisnika od onih koji bi potencijalno mogli naškoditi cijelom sistemu. Konkretno kada se radi o broju bankovnog računa na lokalu ideja je da osiguramo da je korisnik nekada već bio identifikovan od strane lokalne finansijske institucije. Taj podatak se ne mora nikad upotrijebiti osim ukoliko korisnik sam ne inicira uslugu prebacivanja sredstava na taj lokalni račun. Takođe niko dodatno neće  imati uvid u tako povjerljive podatke niti Payoneer može da pristupi sredstvima na lokalnom računu.

Koje su to aktivnosti koje vi kao tim planirate u regionu, šta je to što zajednica može da očekuje.

Naši su planovi vrlo ambiciozni jer se pokazalo da ovaj region čak i bez tima na lokalu pokazuje veliko interesovanje za naše usluge što je i logično imajući u vidu koliki je rast doživjela digitalna ekonomija u poslednjih nekoliko godina. Prve inicijative su svakako vezane za istraživanje zajednica i stakeholdera na svim tržištima koje region obuhvata, uspostavljanje partnerstava kako bismo što bolje komunicirali sa tim zajednicama i nedvosmislena podrška inicijativama i projektima koji se bave freelancer-ima ali i firmama koje posluju u digitalnom okruženju.

Svi znamo da je Payoneer globalna institucija, ko su vaši najveći klijenti na globalnom nivou?

Mi zaista koristimo svaku priliku da se pohvalimo uspjehom koji je Payoneer postigao na globalnom nivou u poslednjih nekoliko godina. Mnogima je vjerovatno poznato da je jedan od naših najvećih partnera UpWork platforma na kojoj frilenseri traže posao, ali pored njih sada imamo čvrstu saradnju sa skoro svima koji su u tom ekosistemu značajni – Fiverr, Toptal, Patreon, Crossover, Shutterstock … Takođe, jedna od naših najvećih vertikala je e-commerce pa smo tako u poslednjih par godina zaključili partnerstvo sa najvećima u toj oblasti – Amazon, eBay, Wallmart. Pored tih zvučnih imena koje sada svi znaju, Payoneer je zaista uvijek na samom izvoru svježih informacija o tome koje su kompanije u usponu tako da se kod nas možete i informisati o nekima koji će izvjesno biti next big thing u tech svijetu.

Da zaključimo, Payoneer račun vašem biznisu nudi jedan račun za cijeli svijet i omogućava vam da, lako i jednostavno, plaćate i primate međunarodne uplate u velikom broju valuta i bez obzira gdje se vaši klijenti i partneri nalaze.

Payoneer je vodeći svjetski partner za digitalnu trgovinu koji svakom biznisu, na bilo kom tržištu, pruža tehnologiju, mrežu kontakata i poticaj za razvoj u novoj globalnoj ekonomiji. Osnažujući rast svojih korisnika, od ambicioznih preduzetnika na tržištima u razvoju do vodećih svjetskih digitalnih brendova, Payoneer vas vodi u svijet neograničenih mogućnosti, otvoren upravo za vas.

Zato ukoliko do sada niste otvorili svoj račun na ovoj platformi možete da se registrujete putem naših linkova, a mi ćemo za uzvrat nagraditi vaše povjerenje.

Freelance korisnici: LINK

Kompanije: LINK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *